Wat maakt Ferrum, de nieuwe koopwoningen in Brecht, zo bijzonder?

In het plaatsje Brecht staat residentie Ferrum van projectontwikkelaar Create & Build. Het zijn twee levendige rijwoningen in lichtgrijs baksteen. Een uniek aanzicht dat zeer goed past in het straatbeeld dankzij het creatieve gebruik van bestaande elementen. Wij spraken Michèle Vochten van Create & Build over deze splinternieuwe koopwoningen. Ontdek wat Ferrum zo bijzonder maakt om in te wonen.

Perfecte starterswoning

Ferrum bestaat uit twee wooneenheden die aan elkaar gekoppeld zijn. Vanwege de praktische indeling, grote lichtinval en ruime tuinen zijn de woningen bijzonder geschikt voor jonge gezinnen. Vochten: “De woning heeft een prachtige, industriële uitstraling met veel licht en open ruimtes. Je kunt goed door de woning heen kijken en de ruimte bevat veel natuurlijk licht. De woning is zeer praktisch ingedeeld en niet in kleine donkere kotjes.”

Privacy in koopwoningen

Ook is er nagedacht over de privacy van de toekomstige bewoners, met slimme maatregelen. Zo is er een maatschappelijke gang naar de tuin. Dit maakt het eenvoudiger om de tuin te bereiken met de fiets en is het handig om uw tuinafval weg te brengen. Dat er een gemeenschappelijke gang is, betekent niet dat bewoners moeten inleveren op privacy. Create & Build waarborgt de privacy doordat de muur van deze gang een stuk is doorgetrokken. Hierdoor kunnen de toekomstige bewoners niet op elkaars terras kijken.

Energiezuinigheid staat voorop!

De woningen in project Ferrum zijn zeer energiezuinig met een score van E-30. Daardoor verdienen ze het BEN-label (Bijna Energie Neutraal). Ook zijn de woningen uitgerust met energiezuinige watervoerende vloerverwarming. De Vries: “Het warme water wordt door buizen in de vloer gepompt, zodat de temperatuur gelijkmatig in de woonruimte wordt verdeeld.” De koopwoningen hebben zonnepanelen en uitstekende isolatiematerialen. Vochten: “Als kopers aanvullende wensen hebben, zijn wij zeer flexibel om extra energiebesparende maatregelen te treffen na oplevering.”

Brecht, een centraal dorp

Brecht is een plaats en gemeente in de provincie Antwerpen met grofweg 5.000 bewoners. Het dorp ligt aan het Kempisch kanaal, hier kunt u heerlijk verkeersvrij fietsen en wandelen. Het uitzicht over het water is prachtig. Ondanks de schade die is aangericht tijdens de Tweede Wereldoorlog, zijn er nog genoeg historische gebouwen te vinden. Het Schepenhuis, Kasteel Neut en De Stenen Molen zijn hier mooie voorbeelden van. Er zijn veel bezienswaardigheden in Brecht, zowel in het dorp als in de natuur eromheen.

Goed bereikbaar met auto en OV

Brecht is goed gelegen ten opzichte van Breda en Antwerpen. Vanaf station Noorderkempen kunnen treinreizigers opstappen richting Antwerpen. Dit station heeft tevens de functie van regionaal busvervoer-knooppunt. De gemeente van Brecht wordt doorsneden door de snelweg A1/E19 tussen Antwerpen en Breda. Dankzij de op- en afritten zijn de steden binnen handbereik.

Totstandkoming van Ferrum

Ferrum komt uit de eigen koker van Create & Build. De ontwikkelaars Tom de Vries en Michèle Vochten hebben dit uit eigen initiatief opgezet. Zelf wonen ze in Brecht en vinden ze het leuk om in eigen omgeving een project op te starten. De oorspronkelijke woningen waren oud en vervallen, waardoor de eigenaar had besloten om de grond te verkopen.

Voor dit project wilden ze het wat minder landelijk aanpakken dan het eerder voltooide Rhino. “Ferrum heeft een industriële look, maar is toch charmant door het kleurgebruik.”, aldus Vochten. “Er is gebruik gemaakt van materialen die ook bij de oude fabrieken voorkwamen. Zo kun je denken aan bakstenen die in lichtgrijs gekaleid zijn, l-ligger accenten en rode dakpannen. Met klassieke architectuur hebben we een beeld weten te creëren dat niet standaard is voor de straat. Het heeft echt een eigen accent. Met dezelfde materialen hebben we toch iets anders kunnen maken.“

De kracht van Create & Build komt in dit project sterk naar voren. Tom de Vries is hierbij degene die praktisch naar het gebouw kijkt en goed is in overzicht bewaren. Zijn compagnon Michèle kijkt naar het ontwerp, zodat het visueel klopt. Functioneel gebruik, comfort en esthetiek zijn hierbij belangrijke waarden die goed samenkomen.

Benieuwd naar een koopwoning in Ferrum?

Heeft u al een betere indruk van wat Ferrum bijzonder maakt? Michèle en Tom doen er graag nog een schepje bovenop, zij vertellen u er alles over in geuren en kleuren.

Neem contact op

Kom alles te weten over ons nieuwe projecten: