Het ontstaan van Vanille: nieuwbouw-appartementen in Melsele

De rust en eenvoud van een dorp ervaren, maar toch het stadse niet helemaal vaarwel zeggen? Maak kennis met Vanille. Het nieuwbouwproject in het centrum van Melsele biedt u de rust van het dorpse leven, maar dankzij de gunstige ligging onder de rook van Antwerpen is het stadse leven nooit ver weg. Het nieuwbouwproject “Vanille” bestaat uit 15 appartementen en één handelspand en verrijst in het centrum van Melsele, op de plaats waar vroeger babywinkel Vanille en kapsalon Troubleyn was.

Melsele, centraal in het land van Waas

Melsele is een deelgemeente van Beveren en ligt tussen Zwijndrecht en Beveren, in het Waasland. Melsele plaatst u in het hart van het Waasland.

  • Met de auto
    Vanuit Antwerpen via de gewestweg N70, is Melsele de eerste dorpskern van Oost-Vlaanderen die u tegenkomt. Met het goede op- en afrittencomplex voor de E17 zit u zo op de snelweg.

  • Met het openbaar vervoer
    Melsele heeft een treinverbinding tussen Antwerpen en Gent, een uitgebreid netwerk van de Lijnbussen richting Antwerpen en Sint-Niklaas en een nabijgelegen tramverbinding van Melsele tot in Antwerpen en haar districten.

  • Met de fiets
    Ook met de fiets rijdt u vanuit Melsele vlot en veilig richting Antwerpen, de haven of naburige gemeenten via de fietsknooppunten.


Voor de meeste voorzieningen hoeft u echter niet de bus, auto of zelfs maar de fiets te pakken. Residentie Vanille is in het centrum gelegen, waardoor voorzieningen zoals een kleuterschool en lagere school op loopafstand zijn. Voor een hapje of drankje hoeft u uiteraard ook niet ver van huis met zo’n 7 café’s en restaurants binnen een straal van 500 meter.

Residentie met authentieke architectuur

Melsele is een polderdorp waar nog enkele authentieke hoeves bewaard zijn gebleven. Herkenbaar aan de gewitte muren, muurankers, houten luiken, een stenen of geschilderde plint en ramen met kruishouten. Deze elementen ziet u terug in Vanille.

Het architectenteam van AR-VO (architectuur, vorm & omgeving) gaf dit bouwproject een statige en krachtige architectuur in een klassieke stijl. Een project met aanzien op deze hoek draagt bij aan de beeldkwaliteit van de omgeving – en dat vonden de ontwerpers belangrijk. Dit hebben ze bij opmaak van de ontwerpen als uitgangspunt genomen om tot het concept te komen.

Privé en energiezuinig

Omdat de buitenruimte van de appartementen aan de Spoorweglaan in het binnengebied ligt, kijken de terrassen van deze appartementen uit op de straatzijde. Zo geniet u als bewoner zowel op de eerste, tweede als derde verdieping van privacy en open zicht op de Spoorweglaan.

De appartementen aan de Spoorweglaan zijn doorzon-appartementen. De leefruimte van de appartementen grenst zowel aan de voorgevel als aan de achtergevel. Zo valt er van beide kanten veel licht binnen in het appartement. De ruime terrassen grenzen steeds aan de leefruimte en vormen dus een functionele buitenruimte, voor optimaal contact tussen het dagelijks leven binnen en buiten.

Welk appartement ook uw voorkeur heeft; u bent altijd verzekerd van een energiezuinige woning. De 15 koopappartementen zullen ofwel een aantal zonnepanelen krijgen, met eigen omvormer om stroom op te wekken, ofwel een warmtepomp krijgen die de opwarming van het warm water zal verzorgen en de vloerverwarming zal aansturen.

Heeft het nieuwbouwproject u interesse gewekt?

Ziet u uzelf al in het nieuwbouwproject Vanille in één van de koopappartementen wonen? Mocht u vragen hebben over het project, schroom dan niet om contact op te nemen met Create & Build. Met jarenlange ervaring op gebied van immo ontwikkeling vertellen wij u er alles over. Neem vrijblijvend contact op, we helpen u graag.

Kom alles te weten over ons nieuwe projecten: