Droomhuizen, onze top 5

Er zijn genoeg prachtige huizen op de wereld. Wij selecteerden er vijf, van Spanje tot New York. Zelf vinden we dat we ook ons steentje bijdragen aan droomhuizen voor onze klanten, bijvoorbeeld met ons project De Baronie. Een droomhuis is voor iedereen anders. De een ziet een klein houten huisje in de natuur voor zich, terwijl de ander aan een villa denkt met veel glas en uitzicht op de zee. Dit is onze top 5 droomhuizen. Ons ultieme droomhuis? Dat is nummer 5 …

Droomhuis 1: Casa Oasis – Ibiza

Op het eiland Ibiza staat een droomhuis met krachtige lijnen die het ontwerp typeren. De integratie van de verlichting in het ontwerp vinden we erg sterk. Casa Oasis heeft maar liefst 700 meter aan LED-verlichting. Het contrast tussen de openheid aan de tuinzijde met veel glas en een prachtig uitzicht en de geslotenheid aan de straatzijde is knap gerealiseerd. De schuine glasvlakte trekt de waterpartij tot in de woning. Het droomhuis lijkt te zweven op de watervlakte, wat het een unieke uitstraling geeft. Casa Oasis zorgt voor een open gevoel terwijl er toch genoeg privacy is. Ook is het huis voorzien van een prachtig buitenzwembad.

Wat zou Create & Build anders doen bij dit project?
De woning is erg strak door het gebruik van harde materialen die koel zijn. Wij zouden meer warmte toevoegen door hout als materiaal te integreren, in bijvoorbeeld de vloer of wandbekleding.

Droomhuis info
Locatie: Cala Tarida – Ibiza, Spanje
Architect: MG&G arquitectos asociados Ibiza
Bouwjaar: 2016
Oppervlakte: onbekend

Bron fotohttp://mgagarquitectos.com/website/casa-oasis/

Droomhuis 2: Solo Circle – Spanje

Het concept van ons tweede droomhuis is ronduit geweldig; een cirkelvormig huis zonder muren. Het huis straalt een enorme rust uit, mede door de knappe integratie in de natuurlijke omgeving. Het huis neemt afscheid van duidelijke grenzen en opent zich helemaal voor de natuur door de ramen in iedere ruimte. De grens tussen interieur en exterieur vervaagt volledig. Wil je toch een kamer afsluiten? Dan kan dit met gordijnen. Dit concept zie je vaker terug in Mediterraanse woningen. Door het klimaat wordt er een betere connectie gemaakt tussen binnen en buiten. Leuk weetje; dit droomhuis is als enige in het rijtje te huur als vakantiewoning.

Wat zou Create & Build anders doen bij dit project?
Wij zouden helemaal niets veranderen aan dit huis. Het ontwerp is zo uitgepuurd en dat maakt het heel sterk. Wij hebben geen aanpassingen voor dit droomhuis.

Droomhuis info
Locatie: Cretas, Spanje
Architect: Kersten Geers en David van Severen
Bouwjaar: onbekend
Oppervlakte: 150 m²

Bron foto: https://www.boutique-homes.com/vacation-rentals/europe/spain/solo-office-aragon-spain/

Droomhuis 3: Casa Bianchi – Zwitserland

Een droomhuis dat je bereikt via een brug over de natuur. Het huis is een kubus met knappe ruimtes en zeer hoge plafonds. In totaal is het gebouw van de bekende Italiaanse architect Mario Botta 13 meter hoog en 10 meter breed. De hoge plafonds maken plaats voor veel glas met mooie zichtlijnen richting de natuur. Het huis is gebouwd op een helling, waarbij er heel goed rekening is gehouden met de omgeving. Het gebouw is hoger dan de bomen in de omgeving waardoor je een ver uitzicht hebt. Ook zijn de plannen een keer omgedraaid; in plaats van binnen te komen op de begane grond, kom je binnen op de hoogste verdieping.

Wat zou Create & Build anders doen bij dit project?
In tegenstelling tot de Mediterrane villa’s waar de grens tussen binnen en buiten vervaagt,  heeft dit ontwerp voornamelijk het uitzicht naar buiten meegenomen als uitgangspunt. Er is niet gekeken naar het exterieur als gebruiksruimte of buitenleefruimte. Wij zouden bij dit project meer tuin en buitenruimte integreren in het ontwerp.

Droomhuis info
Locatie: Riva San Vitale, Zwitserland
Architect: Mario Botta
Bouwjaar: 1971
Oppervlakte: onbekend van het huis, van het stuk grond: 220 m²

Bron foto: https://en.wikiarquitectura.com/building/bianchi-house/

Droomhuis 4: Puck loft – New York

De luxe loft in New York is een heel ander soort droomhuis. De loft in het Puck-gebouw komt met oude industriële elementen, geïntegreerd in een nieuwe levensstijl. Het gebouw is zeer centraal gelegen in het drukke SoHo en biedt toch een zee van ruimte. De oppervlakte bedraagt maar liefst 454 vierkante meter en dan is dit nog één van de kleinere lofts van het gebouw. Een prachtige loft op de bovenste verdieping van een gebouw in hartje New York met behoud van oude industriële accenten, een knap interieurontwerp en gebruik van luxe materialen. Al deze elementen maakt dit een echt droomhuis.

Wat zou Create & Build anders doen bij dit project?
Een AAA-locatie in hartje New York vraagt om een luxueus ontwerp en luxe materialen in uitvoering. Wij zouden de inrichting een persoonlijkere touch geven. Omdat de loft is ingericht voor de verkoop, is het meeste dat binnen staat vrij neutraal. Het behoud van de bakstenen welfsels in het plafond is knap gedaan en ziet er goed uit in zijn geheel, hier zouden wij ook altijd voor kiezen.

Droomhuis info
Locatie: Puck building – New York, Amerika
Architect: Jose Ramirez en ontwikkelaar Jared Kushner
Bouwjaar: onbekend
Oppervlakte: 454 m²

Bron foto: https://www.notreloft.com/25449-puck-building-loft/

Droomhuis 5: The Silver House – Griekenland

Waar dromen we zelf van? Een grote lichte villa in een warm land. De villa ontworpen door Oliver Dwek in Zakynthos heeft precies de goede verhouding van ruimtelijkheid en openheid. Het is een moderne, strakke en luxueuze villa in alle rust. Een perfecte plek om weg te dromen en te genieten van het mooie uitzicht. Ook het zwembad is bijzonder, dit is een infinity zwembad waardoor het lijkt alsof het zwembad overloopt in de zee. Huizen zoals deze zie je veel terug in het Zuiden van Europa zoals Griekenland, Spanje of eilanden als Kaapverdië.

Wat zou Create & Build anders doen bij dit project?
Helemaal niets. The Silver House in Zakynthos is ons ultieme droomhuis.

Droomhuis info
Locatie: Zakynthos, Griekenland
Architect: Olivier Dwek
Bouwjaar: 2015
Oppervlakte: onbekend

Bron foto: http://www.olivierdwek.com/dwek-architecture/nl/portfolio/silver-house/

Een eigen droomhuis?

Heeft u zelf plannen voor uw droomhuis of misschien wel meerdere droomhuizen? Of heeft u grond te koop en weet u niet goed welk project u hierop wilt realiseren? Wij denken graag met u mee of ontwikkelen met u een droomhuis.

Neem nu contact met ons op om te mogelijkheden te bespreken.

Kom alles te weten over ons nieuwe projecten: