De twee ingrediënten voor uw projectgrond

Wat zijn de twee ingrediënten voor een waardevolle invulling van projectgrond? Juist. Het idee en de uitvoering, ofwel Create & Build. Projectontwikkelaarsduo Michèle Vochten en Tom de Vries helpen met het realiseren van bouw en verkoop van uw projectgrond. Waarom zou u Create & Build kiezen als uw projectontwikkelaars? Leer het duo kennen in twee minuten.

Een professioneel duo met de juiste expertise

“Het is toch zonde als een pand zo lang leeg staat?”, aldus Tom de Vries over het pand dat momenteel bekendstaat als Rhino. Volhardend als Michèle Vochten en Tom de Vries zijn, herbouwden ze op eigen initiatief het gehele pand in Rumst. Het illustreert de drang van Create & Build om eigen ideeën, inzichten en wensen te realiseren in de projecten.

Transparantie als sleutel

“Wij brengen het gehele project, van begin tot eind, transparant in kaart. We zijn duidelijk over de kosten en de duur van het project en geven advies in onder meer materiaalgebruik en over welk verschil een wijziging maakt.” Het komt vaak genoeg voor dat projectontwikkelaars achteraf met onverwacht hoge kosten komen. Argumenten als ‘wijzigingen in de plannen’ en ‘langere duur’ vangt Create & Build vooraf op door volledig te werken met BIM. Zo is er altijd een helder beeld van de plannen en kosten. Na elke wijziging, van welke partij dan ook.

Werken met BIM

Om het project transparant te houden, werken de Vries en Vochten met BIM. Dit is een digitaal 3D-model waarin het gehele project staat. Iedereen die gemoeid is met het project heeft toegang tot het BIM. Deze werkwijze voorkomt bouwfouten, verhoogt de efficiëntie en zorgt ervoor dat de materiaalkosten altijd actueel zijn. De materiaalkosten zijn namelijk gekoppeld binnen het systeem, waardoor elke partij een handig overzicht heeft.
Een ander groot voordeel: wijzigingen in materiaal en constructie zijn direct zichtbaar. Dat is prettig als we bezig zijn met ontwerpen. De potentiële wijzigingen kunnen we zelfs in Virtual Reality aantonen. Geen verrassingen, maar duidelijkheid.

Lees hier meer over BIM (Building Information Modelling) >

Teamwork

“Onze kracht als duo zit in het feit dat wij zowel op het gebied van architectuur als esthetiek en uitvoering een rol spelen door onze achtergrond. Daardoor zijn we in staat om projecten van begin tot eind op te leveren.”, aldus Vochten.
De creativiteit en passie van het duo staat garant voor mooie nieuwe projecten. De Vries en Vochten vertrouwen echter niet alleen daarop; bijscholing is de standaard om trends en vernieuwingen in de bouwwereld op de voet te volgen. Ook vullen ze hun team als het project erom vraagt aan met verschillende technische adviseurs die toegang krijgen tot het BIM.

Stijl

De stijl van Create & Build kenmerkt zich door het gebruik van moderne materialen. Maar u kunt ook terecht voor klassieke en hedendaagse ontwerpen, zowel projecten in moderne stijl als klassieke ontwerpen komen bij Create & Build aan bod. Bij elk project weegt het duo af welke stijl of richting het beste past in het straatbeeld of de omgeving. Ongeacht welke stijl, zijn er steeds enkele pijlers waar ze veel belang aan hechten. Zo ook het gebruiksgenot en wooncomfort. Een appartement moet functioneren voor de bewoner en er niet enkel leuk uitzien. “Op het moment dat wij op eigen initiatief een project oppakken vinden wij het belangrijk dat het bij de geschiedenis en uitstraling van de omgeving past, maar wel duurzaam en comfortabel is. Daarbij staan licht en lucht hoog in het vaandel.” Dit kenmerkt zich door grote ramen en een perfecte balans tussen ventilatie en isolatie.

BEN-label woningen realiseren

Wooncomfort en functionaliteit staan altijd centraal binnen Create & Build. Door de juiste keuze van dak- en gevelisolatie, buitenschrijnwerk, beglazing en energiezuinige technieken hebben alle woningen het BEN-label (Bijna Energie Neutraal). De woningen hebben daarbij een E-peil dat lager is E-30. Hierbij kunnen technieken zoals een warmtepomp, zonneboiler of zonnepanelen ingezet worden.

Contacteer Create & Build

Create & Build maakt al uw ideeën werkelijkheid. Wilt u uw projectgrond verkopen of wilt u iets nieuws gerealiseerd zien op uw bouwgrond? Contacteer dan Create & Build als uw projectontwikkelaar in België.

Neem contact op

Kom alles te weten over ons nieuwe projecten: