Appartement te koop in Melsele: wat gaat eraan vooraf?

Heeft u een appartement te koop in Melsele gezien of bent u op zoek naar een nieuwe woning in deze regio? Maak kennis met ons nieuwbouwproject Vanille. Als ontwikkelaars vertellen we u graag hoe Vanille ontstond, van grondaankoop tot bouwen, en leggen we uit hoe het proces tot realisatie van een pand tot stand komt.

Fijne locatie voor families en koppels

Melsele is echt up en coming in Vlaanderen. De stad, die tussen Zwijndrecht en Beveren ligt, is ook vanuit Antwerpen uitstekend bereikbaar. De gemeente is goed uitgerust met een transportnetwerk: de stad heeft een op-en afrittencomplex voor de E17, een treinverbinding tussen Antwerpen en Gent, een uitgebreid lijnbussen-netwerk en een tramverbinding naar Antwerpen. Maar u hoeft niet naar Antwerpen voor wat eten of een uitje, in Melsele heeft u alles. Denk aan supermarkten, een kleuterschool, een bibliotheek, sporthal, huisarts, apotheek, cultureel centrum en wekelijkse markten voor verse groenten en fruit. Dit maakt de stad ideaal voor gezinnen, starters of gepensioneerden.

Vanille: appartement te koop in Melsele

Vanille is een van de projecten van het Create & Build duo Michèle Vochten en Tom de Vries in het mooie Melsele. Het pand is gebouwd in een klassieke stijl met veel authentieke elementen die in Melsele te zien zijn. Het project betreft 15 appartementen en 1 handelspand welke bijvoorbeeld perfect zijn voor een kantoor of winkel. Vroeger stond er een babywinkel op de grond van Vanille met de naam Baby Vanille. Om de winkel en oud-grondbeheerders te eren, is de naam gehouden.

Hoe komt een project als Vanille tot stand?

Een groot project als Vanille kan zeker 24 maanden duren na het aankopen van de grond. Het begint allemaal met de bouwgrond. Create & Build is altijd actief op zoek naar mooie plekken en locaties vol mogelijkheden. Als deze eenmaal gevonden is en de onderhandelingen klaar zijn, maakt het duo een ontwerp die rekening houdt met de omgeving en de ruimte zo goed mogelijk benut. De stap die volgt is de gemeente; de gemeente dient akkoord te gaan met een bouwplan voordat er gebouwd mag worden. Bij Vanille zijn er meerdere gesprekken gevoerd met de gemeente Beveren om voor te leggen wat wij voor ogen hadden met de bouwgrond en om samen tot een ontwerp te komen. De gemeente lette vooral op privacy tijdens dit project. Hierom zijn de terrassen van één zijde van het pand dan ook aan de straatkant geplaatst, zodat bewoners niet in elkaars tuin kijken. Daarnaast heeft de gemeente plannen om een park aan te leggen tegenover het pand, zodat de bewoners genieten van een groen uitzicht. Ieder bouwproject is anders, maar Vanille was een mooi gezamenlijk proces tussen Create & Build en de gemeente.

Na een akkoord van de gemeente gaat het volledige plan naar een architectenkantoor. Het architectenkantoor werkt het voorontwerp verder uit om de nodige vergunningen te bekomen. Daarna worden uitvoeringsplannen opgemaakt en wordt het project aanbesteed en verstuurd naar verschillende aannemers. Na een aantal gesprekken wordt hier één partij uitgekozen die mag beginnen met bouwen.

Licht en lucht belangrijke punten in een project

“Wij menen dat veel licht en lucht bijdraagt aan een beter kwaliteit van wonen en leven”, aldus Michèle Vochten. “Bij Create & Build bekijken we of alle leefruimtes van onze projecten voldoende licht en lucht krijgen, bijvoorbeeld door ramen aan meerdere zijden te implementeren om de zon maximaal door te laten. Naast een aangenaam beeld en gevoel, heeft dit ook een positief effect op het energieverbruik.”

De kracht van Create & Build

“Onze kracht? Snel kwaliteit leveren.” vertelt Michèle Vochten. Door de technische achtergrond van zowel Michèle als Tom, kunnen ze snel schakelen en beslissingen maken voor wat de beste optie is voor ieder perceel. Waar veel andere projectontwikkelaars te maken met een commissie die alles moet goedkeuren, kunnen Tom en Michèle samen sparren ze snel een idee voor een succesvol project vormen en voor ieder perceel het best mogelijke plan bedenken om de ruimte optimaal te benutten.

Wilt u meer informatie over Vanille, heeft u interesse in een appartement te koop in Melsele of heeft u andere vragen? Neem dan contact op met Michèle Vochten.

Kom alles te weten over onze nieuwe projecten: